Elke eerste dinsdag van de maand van 13.30 tot 16.30 kunt u bij ons terecht voor diverse reparaties. Heeft u een computer die kuren vertoont, dan kunt u ook bij ons aankloppen.
De te repareren spullen kunnen aangeboden worden en worden door de vrijwilligers in eigen tijd gerepareerd. Er wordt contact met u opgenomen, zodra de reparatie is gedaan en u krijgt bericht of er eventuele onderdelen vervangen moeten worden, of dat het voorwerp niet meer te repareren valt.
Het aanbieden ter reparatie gebeurt op eigen risico. De vrijwilligers zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade en bieden geen garantie na de reparatie.
U moet het zien als de laatste mogelijkheid voor het voorwerp, voor het naar het afval gaat, of naar de milieustraat. Vriendelijk willen wij u verzoeken, om het voorwerp zo schoon mogelijk aan te bieden.

Wij kunnen via e-mail niet zien, of een apparaat te repareren is, dus graag op de eerste dinsdag van de maand het betreffende apparaat bij ons aanbieden.

Wij repareren geen witgoed !!


Gelieve enkel en alleen op de eerste dinsdag van de maand spullen aan te bieden en niet op andere dagen, in verband met het overzicht.

Wij nemen geen Senseo koffiezetapparaten meer aan om te repareren. Het is te tijdrovend.

dinsdag 4 februari 2014

Oproep !!


Computers met kuren gezocht.

Tijdens de eerste bijeenkomst van dit jaar was er een mevrouw die iets op kwam halen wat voor haar gerepareerd was. Toevallig zag ze een van de clubleden in de weer met laptops en ze vroeg of ze ook voor computerproblemen bij ons terecht kon. Toen in 2011 de  reparatie club werd opgericht was dat inderdaad een van de doelstellingen. Helaas is het in de twee en een half jaar waarin de reparatie club bestaat opvallend stil op dit gebied. De bewuste dame kon geen draadloze netwerkverbinding meer krijgen met haar laptop. Toevallig en gelukkig had ze deze laptop bij zich en kon ze meteen hiermee geholpen worden. Het bleek heel simpel dat de functie voor draadloze verbinding stond uitgeschakeld en dat kon snel verholpen worden door 2 toetsen in te drukken. We hebben haar meteen uit kunnen leggen hoe ze de Fn toets in combinatie met de F1 tot en met F12 toetsen moet gebruiken.  Veel voorkomende problemen bij computers zijn niet zo moeilijk op te lossen, als je daar iets meer van weet, maar niet iedereen is daar goed in thuis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan Windows wat niet meer (goed) op wil starten, of tijdens het gebruik loopt de computer of een programma steeds vast. Iedereen heeft ook wel eens gehoord dat het goed is om een computer weer eens helemaal schoon te installeren, maar veel mensen hebben dat nooit eerder of maar heel weinig gedaan en zijn daar nogal huiverig voor. Bij de aanschaf van een computer wordt je dat ook niet even geleerd. En niet te vergeten, wat moet je doen als er nog bestanden bewaard moeten worden? Voor dit soort zaken kunnen mensen dus ook bij de reparatie club terecht. Een professioneel bedrijf rekent daar meestal toch arbeidsloon voor en als het dan alleen maar om het indrukken van een toets gaat of een kleine aanpassing in de software, dan is dat toch een beetje zondegeld. Ook voor echte reparaties aan de apparatuur schrikken we niet  meteen terug. De eerste computer die bij ons kwam voor reparatie was een laptop waar de verbindingskabel van  het beeldscherm moest worden vervangen omdat daar een draadbreuk in zat. De eigenaar gebruikt de laptop sindsdien nog steeds met volle tevredenheid. Dus mensen, hebt  u computerproblemen, hoe gek het ook is, u kunt ook bij ons aankloppen. Graag zelfs.

De volgende inloop middag is op dinsdag 4 maart 2014.

Het adres is wederom Dorpsstraat 99 te Breskens.
We zijn aanwezig van 13.30 tot 16.30.
Vriendelijke groeten en graag tot ziens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten